Një lajm i hidhur ka ardhur nga Shën Petërburgu. Dje u nda nga jeta albanalogia e njohur, kandidatja e shkencave filologjike, docentja e Universitetit Shtetëror të Shën Petërburgut Albina Girfanova. Ajo ka qenë një personalitet i shquar dhe i pazakontë, një pedagoge unike, e cila ka përgatitur disa breza specialistësh në fushën e gjuhësisë dhe atë të ballkanistikës dhe ka dhënë një kontribut mjaft të rëndësishëm në mësimin e gjuhës shqipe në Rusi. Vdekja e saj është një humbje shumë e madhe për albanologjinë ruse. Stafi i Ambasadës Ruse shpreh ngushëllimet më të thella per familjarët dhe të afërmit e znj. Girfanova. U prehtë në paqe.

128