Policia e Rreshenit, repartet e anti-terrorit dhe prokuroria e rrethit gjyqesor Lezhe po vazhdon hetimet ndaj ekstremisteve katolik mirditore pas vandalizimit qe ata ben kunder flamurit turk ne hidrocentralin e Qafe Molles ne Mirdite. Te kontaktuar nga Gazeta Impakt, njesite e anti-terrorit per qarkun ben me dije se hetimet ndaj ekstremisteve po vazhdojne, edhe pse mbreme jane lene ne gjendje te lire.

Akuzat ndaj ekstremisteve katolike shkojne qe nga nxitja e urrejtjes fetare, kundershtim i organeve te rendit, organizim i tubimeve te paligjshme dhe thirrje per tubime me nota raciste dhe terroriste.

Organet e sigurise te kontaktuara tregojne qe prokuroria e qarkut Lezhe ka leshuar nje urdher arresti per ekstremistin Leon Molla i cili fshihet ne France. Dosja po administrohet nga prokurori S. P. Leon Molla i cili tregohet me foton separatiste te Republikes se Mirdites me larte, dyshohet te jete nxitesi i revoltes se dites se djeshme.

Ne ditet ne vijim ceshtja e revoltes anti-muslimane ne Mirdite ka mundesi te kthehet ne incident diplomatik ndermjet Shqiperise dhe Turqise, nese autoritetet shqiptare nuk nderhyjne per zbatimin e ligjit. Organet e OSBE-se dhe ambasadat e huaja ne Tirane jane duke monituar gjendjen dhe shpresohet qe ne ditet ne vijim ekstremisti Leon Molla do te ekstradohet nga Franca per ne Shqiperi per tu perballur me drejtesine.

769