Opinion

PSE KOMBI SHQIPTAR ËSHTËI DEZORIENTUAR E I DEZINTEGRUAR…?

Nga Savash VELIU

Në diskursin tonë publik, kohëve të fundit derisa opinioni shqiptar si në Shqipëri ashtu edhe ai në Kosovë merret me çështje diskutese si: tema të lidhura me kombin, shtetin komb, nacionalizimin, fenë, heronjët, e të cilat në një farë mënyre edhe na kanë hipnotizuar. Në botën reale është duke ndodhur një proces shoqëror që neve të gjithëve na i relativizon dhe na i dobëson të gjitha ato diskutime që ne ia përshkruajm vetëvetës.

Bëhet fjalë për transnacionalizmin që ka për qëllim dobësimin dhe shkatërrimin e shtetit nacional shqiptar. Nuk kam njohuri për popujt e tjerë, por shqiptarët kanë për të vdekur nga trans-internacionalizmi për të dashtë botën më shumë se veten.

Gjithandej shqiptarisë tentohet të kanonizohet Transnacionalizmi ose Internacionalizmi si identitet integrues drejtë kosmopolitanizmit antipatriotik një burim i të gjitha ligësive në luftën e ashpër kundër Moralit të Fesë (Islame) ku janë çuar pesh i repti e i shkepti të shajnë e të fyejn fenë kurse në anën tjetër glorifikohen figurat anti-islame e antimorale përplotë islamofobi dhe Turkofobi.

I vetmi popullë që do vdesë nga Trans-internacionalizmi është populli Shqiptar sepse thirrja e largimit të shqiptarëve nga feja (islame) dhe kalimi në fe tjetër ia ka humbur dinjitetin dhe identitetin origjinal si komb më i vjetër Ballkanas.

Ndaj asnjë kombi musliman të botës nuk u thuhet Turko-Arab ose Turko-Mongol prej islamofobëve përveç shqiptarëve që në fakt zbulon maskën e tyre se pas petkut shqiptar fshehen serbo-jehudët si kriptoshqiptar. Këta të fundit janë të shpërngulërit nga inkuizicioni spanjoll të vitit 1492 drejtë tokave shqiptaro-osmane të cilët u shkrinë dhe u avulluan brenda popujve ballkanas me kalimin e kohës.

Këto thënie u thuhen me plotvetëdije shqiptarit nga agjentët serbo-greko-jehud që kanë për qëllim të nxisin konflikte ndër shiptare dhe ndërfetare duke i minimizuar e duke i lënë në harresë rreziqet që kemi nga sllavo grekët ortodoks gjatë shekullit të fundit, një kancer që e përçanë unitetin e popullit. I gjithë ky plan projekt secret po ec prej sionistëve serbo-jehud brenda shqiptarisë e përforcuar nga jashtë me OJQ’të si fondacione të dyshimta që veprojnë ekskluzivisht në tokat shqiptare me detyrë të caktuar për dobësimin e kombit musliman të mbetur jashtë regullimitë politik dhe shoqëror pa një mirëqenie ekonomike dhe ushtarake. Ata vendosin a duhet të ketë Kosova ushtri dhe a duhet Shqipëria të ketë ushtri të armatosur me armatim ofanzive. Edobët për të mbrojtur sovranitetin territorial. Sovraniteti nuk i takon më popullit. Për popullin në emër të popullit vendosin ata që na e kanë marrë sovranitetin, gjegjësisht kriptoshqiptarët që janë ngjitur majave politike dhe akademike e përtej saj brenda çdo pore të jetës kyçe. E gjithë kjo tortur ushtrohet nga ata që sjanë shqiptar. Tokat tona ishte zgjedhur si ”Tokë Rezervë” për shtetin e vogël hebre në rast një konflikti Arabo-Israelit me shtetin aktual Israel të sotëm, një plan që u anulua në momentin e fundit gjatë LDB-s të vitit 1943, koha kur Britania e zhvendosi planin prej ballkanit drejtë tokave mandatore në Palestinë ku edhe shpalli ‘’shtetin israel’,’ më vitin 1948!

… Tani të cekim se në një rast, për 50 vite të dominimit të social-komunizmit imponues Shqiptar, arritën monistët kriptoshqiptar të prodhojnë plejadën e intelektualëve ndjekës fiksativ që do ta luftojnë kauzën Komuniste Sllave me Kauzën Komuniste Shqiptare duke ringritur lëvizjen mbi të njëjtin koncept ideologjik antihuman, antikombëtar dhe antifetar në gjithë shqiptarin. Për këtë koncept destruktiv dekombëtarizues Diktatori Enver Hoxha ndante njëjtin qëllim strategjik me Jugosllavët socialistë; Shkatërrimi i elitës Gege, e në veçanti Komunizmi mbasi vrau ajkën e Kombit dhe Klerit islam Sunnit i cili kishte një rëndësi të lartë Kulturore (civilizuese) dhe nacional-politike që nga Shkodra në Kosovë e deri në Tetovë (sot Tetova një  gërmadh politike dhe fetare) si mburoj indigjene shqiptare, me tendenc të mbjell një islam ideologjik të moderuar ‘Bektashiizmin’ si asimilim i masave popullore, si mjeti më i mirë i largimit nga besimi i pastër.

Besohet se edhe ky kriptoshqiptari Ishmael Godar’d apo i ashtuquajturi Ismail Kadare është njëri prej shqiptarëve hebre të konvertuar në fenë Bektashiiane, një sekt i cili me ritualet e saj është shumë e afërt me ritet judaike si një bastion ideologjik i ngritur për të vepruar tinëzisht kundër shqiptarisë duke promovuar kombëtarizëm të fuqishëm pa ibadete fetare përplotë dolli rakie, qëllimisht të dobësojë e të devijojë shqiptarët nga besimi i drejtë.

Këtë fshehje pas petkut shqiptar e bënin edhe serbët brenda radhëve shqiptare që hiqen si miqët më të afërt të hebrejve sesa ato ruse, të cilët me urdhër shtetëror e kishtar po konvertoheshin në kriptoshqiptar që të veprojnë sot lirshëm kundër  interesave shqiptare në dobi të shtetit serb duke dëmtuar rëndë shqiptarinë ato përfitonin në çdo sferë politike dhe ushtarake brenda gjitha trojeve shqiptare.

Pra, ska dyshim pse Shqiptarët nuk arrijn ti senzibilizojnë e ti unifikojnë radhët mes veti sepse duke orientuar politikën kombëtare në nivel shtetëror dhe nacional-fetar shqiptarët do të arrijn të formoj sovranitetin kombëtar dhe fetar mbi moral të lartë të qytetruar… Dmth., LIRI është kur VET VENDOSISH!

Sipas një karakterestike të veçant deshifrues të racës sërbe të lindur ‘si shqiptar’ është te karakteristika e formës së kokës serbe që dallon dukshëm nga ajo e shqiptarëve ngase serbët kanë kokën e formës ‘’trekëndore’’, si ai Millosheviçian, ashtu janë gatise tek të gjithë serbët. Kjo anatomi e kafkës së kokës lehtësisht i zbulon kriptoshqiptarët serb në mesin e shqiptarëve!

Ja pra, tani mendoni dhe kuptoni nga vjen ky kakafoni e zjartë antifetare (islamofobe) e drejtuar nga individ publik e intelektual me dukje të mirë por nga veprimi udhëhiqen nga reflekset e sëmura, dhe në të njëjtën kohë janë idiot. Shkaku qëndron tek ata sepse nuk kanë arritur të farkojnë karakterin e personalitetit të tyre si njeri i formuar mbi kombë e fe mirëqenësisht me zakone shqiptare. Kultura shqiptare nuk është kundër vlerave universale që i ndajmë si qenie njerëzore; nuk është prej kulturave raciste a ksenofobike, as prej ndonjë prej kulturave që dhunon autonominë individuale të njeriut. Krejt e kundërta, kultura shqiptare shquhet më vlerat e saj të tolerancës dhe solidaritetit njerëzor përplotë fisnikëri e bujari dhe të besës, që njëherit janë edhe vlera universal që se ka kush.

Dhe së fundi të mos harojmë se; ‘’Xhamijat kanë nxjerrur burra dhe atdhetar të pashoq që historikisht i kanë dal zot Vatanit dhe Kombit’’. Një e mirë fundamentale që mund të pritet vetëm prej personave që janë me gjak të pastër shqiptar! Dhe Patriotizmi, nënkupton përkushtimin e individit ndaj vlerave të tija kulturore, kombëtare dhe ato moralo fetare.

Profeti ynë i dashur thotë; ‘’Nderi i njeriut është feja e tij, personaliteti i tij është mendja, fisnikëria e tij është morali i bukurë’’! Pra, këtu fle fshehtësia e ‘’Kauzës Shqiptare’’. Kauzë të cilën armiku e lufton me të gjitha mjetet ideologjike dhe politike antishqiptare!/gazetaimpakt