Islamofobi Opinion

Robert Bosch, ish-shefi i OSBE-se ne Tirane mbeshtet islamofobin Alon Ben-Meir

Nga Gazeta Impakt

Robert Bosch, ish-shefi i OSBE-se ne Tirane eshte nje ndjekes dhe mbeshtetes i islamofobit izraelito-amerikan Alon Ben-Meir. Ben-Meir qe njihet perndryshe edhe si mentor i Islamofobes Arbana Xharra, ne Facebook-un e tij poston perdite shkrime dhe postime kunder Islamit, Turqise dhe muslimaneve te Ballkanit.

Ne nje postim te dates 29 prill 2019 kur Alon Ben-Meir sulmon qeverine e Kosoves dhe Turqine per ndertimin e xhamise qendrore te Prishtines, postimi islamofobik i Alon Ben-Meirit eshte perkrahur edhe nga Robert Bosch ish-shefi i OSBE-se ne Tirane. Ne postimin e tij Ben-Meir shkruan:

“With less than 2 million people, #Kosovo already has 1,000 mosques, and Turkish & Arab organizations are still building mosques instead of building schools or investing in economy. Kosovo is failing its own future toward the EU.”

“Ne nje kohe qe Kosova ka me pak se 2 milion banore ajo ka 1,000 xhami, dhe organizatat turke dhe arabe vazhdojne ne te ndertojne xhami ne vend qe te ndertojne shkolla apo investojne ne ekonomi. Kosova po deshton ne rrugen e saj drejt BE-se.”

Ky postim racist i cili sulmon turqit dhe arabet dhe i akuzon vetem ata sikur po ndertojne xhamite ne Kosove, ne nje kohe qe ne Kosove dhe Shqiperi amerikanet dhe evropianet po ndertojne dhe kane ndertuar me mijera Kisha, mesa duket ka ekzaltuar hollandezin Robert Bosch i cili i ka dale ne krah postimit racist te Ben-Meir. Bosch ka komentuar:

Robert Bosch Is pity as this kind of Islam is not Kosovar.
[te vjen keq pasi ky nuk eshte Islam kosovar]

Komenti i Robertit eshte perkrahur nga komentuesja Nora Katanolli e cila shkruan:
Robert Bosch they will not succeed cos we are nation of 3 religion and we recognise ourselves as Albanians not as Muslims

[Robert Bosch ata nuk do arrijne sukses pasi ne kemi 3 fe dhe ne e njohim veten si shqiptare dhe jo si muslimane.]

Ky koment urrejtjenxites kunder muslimaneve e ka kenaqur ish-shefin e OSBE-se Robert Bosch i cili ka falenderuar me gishtin lart Nora Katanollin ?.

Qendrimi racist dhe islamofobik i Robert Boschit kunder xhamise qendrore te Prishtines vjen ne nje kohe kur ne Shqiperi shefi i OSBE-se Bernd Borchardt ka dale ne krah te juntes policore te qeverise katolike te Edi Rames e cila po rreh dhe dhunon protestuesit shqiptar. Standartet dyfishe dhe mbeshtetja ndaj dhunes, islamofobise dhe racizmit nga shefat e OSBE-se ne Tirane tregon qe OSBE-ja ka probleme te renda me drejtuesit qe ajo zgjedh per Shqiperine dhe shqiptaret. Ata kane nevoje te deradikalizohen.