KategoriOpinion

Opinion

Mesele me Missila

Është një deputete me një emër të çuditshëm, që nuk është as shqiptar, por që nuk gjendet në asnjë gjuhë të botës. Fjalët më të afërta me emrin e saj...

Opinion

10 teza paraprake mbi Trump

Ian Alan Paul 1. Pushteti i Trumpit është kryesisht virtual në formën e tij. Propozo këtë, sugjero atë, gënje për të djeshmen, deklaro se është e...

Opinion

Cili është problemi i Qipros?

Për arsye krejtësisht të ndryshme, të dy popujt e Qipros e konsiderojnë gjendjen e tanishme si të papranueshme. Për të përmirësuar çdo kusht...

Opinion

Çka vjen pas post-modernizmit?

Teoricieni i letërsisë Terry Eagleton flet për teoritë letrare në raport me trendet e mëdha politike dhe historike, dhe vazhdimësinë e marksizmit...